Geschiedenis van W.A.S Dé Witgoed Specialist

Harry Bruining heeft 19 jaar als vertegenwoordig gewerkt voor verschillende witgoedmerken. Tijdens zijn werk als vertegenwoordiger merkte hij op dat er in Nederland veel witgoedwinkels verdwenen maar dat de winkels die het nog wel goed deden juist kleinere winkels waren waar servicegericht gewerkt werd en waar men waarde hechtte aan persoonlijke aandacht.

Mede door deze ervaring is het idee om W.A.S op te richten begonnen in maart 2011. De opening van de winkel volgde vervolgens op 12 januari 2012. De achterliggende gedachte tijdens het oprichten van W.A.S is dat het kopen van apparaten steeds afstandelijker is geworden. Er is een groot aanbod witgoed-aanbieders terwijl er in verhouding veel minder kleine winkels zijn waar u als consument geen nummer bent maar een naam hebt. Dit geldt ook voor wanneer u een probleem of vraag heeft, bij veel grote aanbieders wordt er gebruik gemaakt van een keuzemenu als u contact probeert op te nemen of duurt het soms een paar dagen voor u antwoord krijgt op uw email of bericht. Bij ons is dat niet het geval. Wij bieden u graag een luisterend oor en zullen proberen zo snel mogelijk uw vraag of opmerking te beantwoorden.

Na 3 interne verbouwingen op het Cambuurplein, een extra stuk magazijn en de aanschaf van een extra opslagloods werd de winkel van 80m2 op het Cambuurplein toch echt te klein. Het pand kon op deze manier niet meegroeien met het succes van W.A.S en daarom werd er in februari 2019 de grote stap gezet om te verhuizen naar de Zwettestraat te Leeuwarden. In het voormalig pand van Omrin is er bijna 400m2 winkelruimte zodat er meer ruimte is om apparaten te plaatsen, maar ook om klanten door middel van keukenopstellingen te inspireren en ze een beter beeld te geven van de mogelijkheden op het gebied van onder andere inbouwapparatuur.

Om u als klant nog beter van dienst te kunnen zijn is de winkel ’s ochtends gesloten. Hierdoor is er tijd om apparaten te bezorgen, deze aan te sluiten of om uw persoonlijke inbouwsituatie te bespreken. Ook willen wij u voor het inbouwen en repareren de beste service bieden. Hiervoor werkt W.A.S samen met TD in Berlikum zodat we merken zoals Bosch, Siemens, Miele en BEKO binnen de garantietijd zelf kunnen repareren. Dit uiteraard op dezelfde snelle en persoonlijke manier zoals u dat ook van W.A.S gewend bent in de afgelopen jaren.